Toewijding aan kwaliteit en verantwoordelijkheid

Bij J. van de Kraats Kipspecialiteiten nemen we onze verantwoordelijkheid voor kwaliteit en duurzaamheid serieus, maar we maken dat niet ingewikkelder dan nodig. Zo pakken we dit aan:

Twee medewerkers beoordelen klaargezette orders, één wijst naar een specifieke order
LRQA Certified ISO 22000
Voedsel en veiligheid

ISO-22000 certificering

Wij zijn ISO-22000 gecertificeerd, en dat betekent dat we voldoen aan internationale normen voor kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid. Onze ISO-certificering is een erkenning van onze toewijding aan continue verbetering, efficiëntie en klanttevredenheid. We zijn er trots op, omdat het betekent dat onze producten veilig, betrouwbaar en van topkwaliteit zijn

Expeditie medewerker verwerkt orders

Toewijding aan verantwoordelijkheid

Onze certificeringen maken deel uit van ons streven naar verantwoordelijkheid en integriteit. We proberen continu onze methoden te verbeteren en onze impact op mens, dier en milieu te minimaliseren. Bij J. van de Kraats Kipspecialiteiten kiest u voor kip van topkwaliteit, geproduceerd op een verantwoorde en ethische manier.

Wilt u meer weten over onze certificeringen en duurzaamheidsinitiatieven? Dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen. We vertellen graag over de stappen die we nemen om verantwoordelijkheid en transparantie in de pluimvee-industrie te waarborgen.

Medewerker snijdt kip met aandacht voor voedselveiligheid en hygiëne

Voedselveiligheid en hygiëne

Wij begrijpen het belang van voedselveiligheid en hygiëne. We maken het niet ingewikkeld, maar we zorgen ervoor dat onze kip niet alleen lekker is, maar ook veilig. We hebben strikte protocollen en richtlijnen geïmplementeerd die van toepassing zijn op elke stap van het productieproces. Hoe we dat doen?

Reinigingsstraat

Voedselveiligheid en hygiëne zijn topprioriteit bij J. van de Kraats Kipspecialiteiten. Om een hoge standaard van hygiëne te waarborgen, worden onze kratten dagelijks gereinigd in onze speciale reinigingsstraat. Hier worden de kratten grondig gescheiden, gereinigd en gedesinfecteerd om kruisbesmetting te voorkomen en te zorgen voor een veilige en hygiënische omgeving voor onze kipproducten. Door deze strikte reinigingsprotocollen kunnen we de kwaliteit en veiligheid van onze producten garanderen en voldoen deze aan de hoogste normen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne.

Strikte hygiëneprotocollen

Elke dag maken we onze faciliteiten en apparatuur schoon volgens strenge hygiëneprotocollen. Dit omvat het gebruik van goedgekeurde reinigingsmiddelen en desinfectiemethoden om kruisbesmetting te voorkomen en te zorgen voor een schone en veilige productieomgeving.

Persoonlijke hygiëne van medewerkers

Alle medewerkers die in contact komen met de kip of de productieprocessen, zijn verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen en regelmatig hun handen te wassen. Daarnaast zijn er duidelijke richtlijnen voor de hygiënepraktijken van het personeel, zoals het dagelijks wassen van bedrijfskleding, handen wassen bij productiewissels en het volgen van strikte veiligheidsprocedures bij ziekte. Veiligheid eerst, altijd.

Traceerbaarheid

We hebben een systeem geïmplementeerd dat ons in staat stelt om de herkomst van onze kip en grondstoffen te traceren. Dit zorgt voor volledige transparantie en helpt ons om eventuele problemen snel op te sporen en op te lossen.

Personeel op kipproductielijn

Kwaliteitscontroles en -inspecties

We voeren regelmatig kwaliteitscontroles en -inspecties uit om de voedselveiligheid en -kwaliteit van onze producten te waarborgen. Dit omvat zowel interne controles als inspecties door externe instanties, zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Daarnaast ondergaan we jaarlijkse ISO-certificering controles om te garanderen dat onze processen en procedures voldoen aan de internationale normen voor voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement. Deze controlemaatregelen zorgen ervoor dat we consequent hoogwaardige kipproducten leveren die aan uw verwachtingen en onze kwaliteitseisen voldoen.

Twee medewerkers controleren klaargezette orders

Opleiding van medewerkers

Onze medewerkers krijgen regelmatig trainingen en opleidingen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Hierdoor zijn ze op de hoogte van de laatste best practices en kunnen ze eventuele risico’s op besmetting of onveilige situaties minimaliseren.

Scherm van ordersysteem met lopende bestellingen

HACCP

We hanteren een HACCP-plan (Hazard Analysis and Critical Control Points) om potentiële gevaren en risico’s in onze productieprocessen te identificeren en beheersen. Dit systematische preventieplan helpt ons om de voedselveiligheid en -kwaliteit van onze producten te waarborgen. Door deze maatregelen en meer te nemen, zetten we ons in om voedselveiligheid en hygiëne een topprioriteit te maken in elke fase van onze productie. Bij J. van de Kraats Kipspecialiteiten kunt u erop vertrouwen dat u geniet van heerlijke, veilige en hygiënisch geproduceerde kip.

We staan u graag te woord

Neem contact met ons op

Dit formulier is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.